Orienteringsresa till Blekinge

  • 15 apr 2014
  • Orientering

Fredag den 11 april på eftermiddag kl 17.00 lämnar vi (26 orienterare) Kinda för att under två dagar prova på Blekingeterrängen.

Vi åkte i 3 minibussar och övernattade i Karlshamns vandrarhem. Vi gjorde ett kort stopp för en fika vid sjön Innaren utanför Växjö. När vi närmade oss Karlshamn låg dimman mycket tät men vi kom fram till vandrarhemmet utan intermezzon.

Tävlingen på lördagen startade inte förrän kl 13.00 så vi kunde sova länge på morgonen. Tävlingen arrangerades av OK Skogsfalken och centrum låg vid Uggleboda norr om Karlshamn. Tävlingscentrum var bra med lite amfiteaterstuk så alla såg de tävlandes målgång bra. Dessvärre var avrinningen från duschen inte så bra!!

Spurt in mot mål!

I tävlingen deltog från oss 10 ungdomar och 16 äldre personer. Det som gladde mest var ungdomarnas positiva inställning under hela helgen och framförallt under tävlingen. Man blir varm inombords då man ser ungdomarna storma fram på upploppet med ett mycket stort leende hela tiden. Ungdomarna löste sina orienteringsproblem mycket bra! För oss äldre gick det hyfsat.

 Efteråt blev det som vanligt prat om banorna.

På lördagseftermiddagen gick vi ut på stan för att få lite mat i oss. Vi gick gata upp och gata ned men hittade så småningom några restauranger som passade. Vi delade upp oss på olika restauranger beroende på intresse för den mat som serverades. På hemvägen fann några av oss en populär affär som hade som affärsidé att sälja lösgodis!!

Söndagens övningar i skogen gick fint. Någon av oss fick avstå pga. kraftfullt skavsår.

Som synes av bifogade resultatlistor har ungdomarna skött sig mycket bra och får mer än godkänt!

På väg in mot mål! 

Hemresan gick fint med ett stopp i Växjö för matintag på McDonalds.

Sammantaget en positiv och trevlig orienteringshelg med positiva ungdomar och engagerade föräldrar!!

 

Resultaten hittar du här:

Lördagens resultat

Söndagens resultat