Kläder och utrustning

Heltäckande klädsel

När du tävlar måste du ha heltäckande klädsel som skyddar kroppen mot rivsår och det rekommenderas även vid träning. Med heltäckande klädsel menas långa byxor och t-shirt. 

Vid tävling ska du ha klubbkläder. Tävlingströjor finns att köpa i de flesta storlekar i klubbstugan. Överdragskläder beställer vi ungefär en gång om året.

Skor

Vi rekommenderar skor som sitter bra och tål vatten och lera. Ta inte finskorna! Många som orienterat ett tag köper terränglöparskor eller orienteringsskor med metalldubb.

Kompass

Vi använder tumkompass vid våra ungdomsträningar, några ungdomar har istället handledskompass och äldre har ibland linjalkompass. Vi har kompasser att låna ut till de yngre barnen och nybörjare. Barn från årskurs 4 som orienterat ett tag behöver en egen kompass. Vi har kompasser till salu i klubbstugan, annars kan du fråga någon av ledarna om vilken kompass som passar.

Stämplingspinne

Vi använder SI-pinnar vid tävling och ibland vid träning. Medlemmar får låna SI-pinne till tävling och träning, prata med någon av ledarna för lån av SI-pinne.

Pannlampa

Vid nattorientering behövs en pannlampa. Vi har några få till utlåning vid träning.